The Greatest Guide To gear auto tak boleh masuk

Tukar pam klac + upah pasang = RM130. Ambil masa dua jam untuk selesaikan kerja. Sebenarnya kerja menanggal/memasang pam klac tu sekejap sahaja. Yang jadi lama sebab nak menunggu pam klac baharu yang pomen pesan sampai dari kedai alatganti.

Assalamualaikum tuan, sy pakai kerete savvy handbook 2006. Masalah kereta saya adalah enjin tk boleh hidup. Smlm masa mula-mula masalah ini terjadi enjin hidup 3saat je pastu mati. Skrg klu pulas kunci hanya bunyi starter shj.

Saya mengalami enjin berbunyi. So bawak kereta ke pusat servis . Kereta preve auto. Tapi masalah gearbox . Kereta baru nak masuk two tahun setengah. Kenapa terlampau cepat ada masalah gearbox

kereta sya bila diletak gear di parking x bole ditarik untuk kita jln semula mcm nk tecabut gear pada hal baru three tahun sya pkai kereta ni.keta baru bukan nya secon hand .

Bukan aja x de online video guide pasal Iriz, sampai skrg aku tercari2 consumer’s handbook/guidebook on-line. Mmg tak de ke ? A minimum of publish la kt Web page, senang prospective purchaser nk tgk.

Persoalan2 yg tidak terjawab membuatkn feature2 canggih Iriz seperti satu masalah seperti Super Lock, Radio boleh dimainkan tanpa kunci, Auto lock boleh dioffkan, kunci boleh diaktifkan hanya untuk pintu pemandu. Untuk lebih inovatif buat video clip untuk feature2 ini kerana lumrah rakyat kita yg malas membaca. Gunakan medium seperti Youtube Proton sebagai medan penyampaian dan pengajaran cara penggunaan kerana ia dekat dgn penguna. Buatkan movie pendek for every characteristic kerana lumrah manusia cepat bosan dan tidak ditonton hingga habis apabila element bermacam-macam dibuat didalam one online video seperti video marketing Iriz yg ada sekarang.

Salam tuan, myvi se one.five sy punyai masalah seperti gear masuk lambat tp kadang2 je terjadi. Sy br prasan sbb lain kondisi dia waktu memandu. click here Ada masa waktu penukaran tu macam kereta nk mati pn ada. Mtk panduan tuan

Tak beban pun. Idle enjin dikawal Manage valve. Rotation atau drive ke atas kotak gear ketika enjin berhenti tak sama macam ketika kereta bergerak sebab ada torque converter yang kawal proses transmit kuasa

Punyelah aku kene g selongkar forum2 yg penuh dgn racism, baru aku tau yg remote Iriz boleh diprogram samaada nk unlock kesemua pintu serentak atau satu pintu (driver) sahaja. Ini dah sama mcm Mercedes Benz!

,dia cakapa ada trouble kat motor ,ada guarantee 5 tahun , maksudnya ada lagi one tahun lebih lagi warranty , so boleh ke kalau nak claim guarantee dr proton untuk restore bahagian motor?

Sekiranya terdapat lelehan atau kebocoran minyak atau minyak keluar dari gearbox anda, jangan panik, gear box anda tidak rosak, kemungkinan cuma oil seal gear box sudah ‘mati’. Cuma periksa paras minyak gear box dengan lebih kerap dan pastikan ianya sentiasa cukup.

Sy baru tukaq bateri.. lps tukar bateri timbul simbol stereng kt panel meter… ada masalah apa plk ye

2) Gear auto ni senang skit nak bawa. kepada yang tak Professional tu elok guna auto jer la tak banyak pergerakan kaki, lepas masuk gear terus tekan minyak ngan kawal stereng jer. gear akan di tukar secara automatik bergantung kepada kelajuan kereta, jadi gear tak mudah rosak..

kalau tuan ada buat upkeep (tukar ATF dan filter punctually) dgn baik dan tiada sebarang kebocoran minyak gearbox, saya cadang tuan dtg bengkel kami dulu utk cek lebih lanjut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *